Få en komplet forståelse af SEO optimering

Bedste søgemaskineoptimering tips i 2021/2022

01: Indledning

SEO og linkbuilding er en omfattende disciplin, og Google har mere end 200 ranking faktorer, de vurderer og indekserer din hjemmeside ud fra. Læs om de vigtigste her

SEO er for mange en meget svær disciplin, da SEO berør mange områder omkring en hjemmeside såsom:

 • Crawling af indeksering af bots
 • Mobilvenligved
 • Sikkerhed
 • Hastighed
 • Tekster
 • Interne links
 • Schema
 • Backlinks

og meget mere. Men god optimering af din hjemmeside kan give dig gode placeringer på søgemaskiner såsom Google, hvilket kan være med til at øge trafikken og salget på din hjemmeside.

SEO er et kæmpe univers med rigtig mange relevante spørgsmål, og du kan læse dem her, inden vi for alvor kommer i gang med én af Danmarks bedste SEO guides med masser af tips og tricks til god “SEO optimering

SEO – spørgsmål & svar

Søgemaskine optimering

SEO

Search Engine Optimization

02: Onsite SEO vs Offsite Seo

SEO er overordnet set baseret på 2 aspekter:


 • Onsite SEO – det, som er på din hjemmeside
 • Offsite SEO – det, som er på resten af internettet OMKRING din hjemmeside, primært kendt som linkbuilding

Jeg giver dig hermed Danmarks største guide inden for Søgemaskineoptimering.

For at forstå alle aspekter, skal du først lære at forstå, hvordan søgemaskiner såsom Google egentlig fungerer, og hertil havde Google’s tidligere SEO gut, Matt Cutts, lavet en ganske fin video, som forklarer tingene rigtig godt:

Som det er sagt i videoen, så ser du faktisk Googles database, som er baseret på de sider, som deres robot (Googlebot) har kravlet sig frem til. Googlebotten kigger på din hjemmesides kode, indholdet på din hjemmeside og hvilke andre hjemmesider, som linker til din side.

Baseret på over 200 Ranking Faktorer, vurderer Googlebotten din side og giver den en placering – hvad enten det er nr. 1 eller nr. 85 på de søgeord, som er relevante for din hjemmeside.

Men hvilke søgeord skal du så gå efter?

Start med at lave en
effektiv søgeordsanalyse,
og vær så specifik som mulig

Har du brug for hjælp til søgeordsanalyse?

03: Start med at lave en effektiv søgeordsanalyse, og vær så specifik som mulig.

Hvordan finder man så søgeordene?

Kategori: Søgeordsanalyse & forarbejde

Der er mange måder at finde på søgeord, og her er nogle af de mest gængse:

 • Sund fornuft
 • Google KeyWord Planner
 • Søgning på Google.dk og se Google’s søgeordsforslag
 • KeyWord.io
 • Hente inspiration fra konkurrenten!

Lad os starte med sund fornuft:

Hvis du sælger cykler, så er ordet “cykler” naturligvis et fokus for dig. Sælger du kun damecykler, så vil ordet “damecykler” være dit fokus. Start med at kombinere en liste over alle de søgeord, du kan komme i tanke om, og stil dig selv efterfølgende spørgsmålet – kan dette søgeord være lidt forkert eller irrelevant for min side?

Hvis et af søgeordene fra din liste er “hjul”, så skal du ikke have dette ord med. Søgeordet “hjul” kan repræsentere mange ting, hvilket ikke har noget som helst med din side at gøre. Ved en søgning på Google.dk på ordet “hjul” ser man resultater for dæk, hjul til vogne mm. Kun ét resultat er baseret på noget, som er relateret til cykler.

Google keyword Planner

Google har naturligvis et søgeordsværktøj, hvor du kan finde hjælp til at finde nye søgeord eller se antal søgninger på et givent søgeord.

Selvom Google KeyWord Planner har været meget udskældt, så er det stadig et af de mest relevante søgeordsværktøjer på nettet.

Du kan fx. vælge en kategori, i ovenstående tilfælde Cykler, og klik på “Få ideer”. KeyWord Planner giver dig måske omkring 700 søgeord, men du skal igen bruge sund fornuft og kun tage de mest relevante.

Keyword.io

Et andet godt værktøj er KeyWord.io og er endda ganske gratis.

Deres gratis version er ganske udmærket at bruge, men hvis du er meget ihærdig omkring din SEO & AdWords, så kan jeg anbefale deres PRO version. Her finder du også utrolig mange søgeord, som du bl.a. kan ekskludere fra din AdWords konto!

Husk at downloade den omfattende oversigt over de forskellige værktøjer til SEO

Søgning på Google – Google autofill

En anden nem metode at finde på relevante søgeord er at søge på Google.dk. I takt med at du søger, hjælper Google dig med deres autofill: Google Autofill Her kan du altid finde nogle gode forslag til søgeord. Et andet forslag er deres Relaterede Søgninger, som vises nederst på side, efter du har foretaget en søgning:

Hente inspiration fra konkurrenten

En meget effektiv metode er at bruge ahrefs.com. Selvom værktøjet koster penge, så er det genialt. Her er der 2 fremgangsmåder:

A) Brug Ahrefs Keywords explorer
B) Indtast Konkurrents URL og klik på “organic keywords”

Med Keywords explorer indtaster du bare et søgeord ind, og ligesom med Google så giver Ahrefs dig et overblik med forskellige søgeord og antal månedlige søgninger på Google. Tallene er dog ikke altid eksakte, men ganske tæt på.

Med Site Explorer skal du først ind på Google og taste dit søgeord ind og se, hvem der er nr. 1 på dette søgeord. Så kopierer du blot konkurrentens URL ind i Site Explorer, og derefter klikker du på Organic keywords i venstre menu. Så får du et overblik over alle de søgeordskombinationer, som din konkurrent er indekseret på.
Indsætter du bare kun hovedadressen ind og klikker på organic keywords, så får du en liste over alle de søgeord, som de indekseret på!

Når du har lavet en oversigt over alle dine relevante søgeord, så skal du tænke dem ind som undersider på hjemmeside. Men inden du kan få topplaceringer, så skal teknikken på din hjemmeside spille max!

04: Den tekniske del af SEO er alfa og omega

Her er de vigtigste kriterier

Kategori: Teknisk SEO

Har du nogensinde hørt udtrykket fra en sælger “Vores hjemmesider / CMS er SEO optimeret” ?

Udtrykket refererer til hele det tekniske setup, som er omkring en hjemmeside, altså alt det som er bag det visuelle, som du ser på en hjemmeside. I SEO verden kalder man det her for Teknisk SEO

Den tekniske del af SEO består af flere aspekter, herunder:

 • Hosting
 • Sikkerhed
 • Hastighed
 • HTML
 • Strukturerede data
 • Accelererede mobilsider
 • Mobilvenlighed
 • Above the fold
 • Skriftstørrelse

Hvis du ikke har en hjemmeside endnu, så skal du bruge det her som en tjekliste, inden du anskaffer dig en hjemmeside og går i luften med den.

Hvis du allerede har en hjemmeside, så skal du bruge det her som en tjekliste og overveje, om du faktisk skal lave en del ændringer eller ej.

05: Lad være med at begå samme fejl som andre, når det kommer til hosting

Betal hvad der kræves for en god server

Kategori: Teknisk SEO

De fleste begår samme fejl igen og igen, når det kommer til hosting. De fleste vælger nemlig en billig løsning såsom One.com, Unoeuro.com eller lignende, og det er i mange tilfælde ganske fine løsninger, men hvis du vil konkurrere om topplaceringer på Google, så har du brug for en hurtig server – en lynhurtig server.

Brugerne har ikke tålmodighed til at vente på, at en hjemmeside loader, og det har Google så sandelig heller ikke, så derfor er det vigtigt, at du placerer din side på en server, som har godt med CPU, RAM og meget gerne den seneste version af PHP, fx. PHP 7.4.1, som blev udgivet 18 december 2019

De fleste servere kører på Nginx eller Apache, men skal du være LYNHURTIG, så skal du sætte serveren op med LiteSpeed!

En VPS fra DigitalOcean til 10$/måned er mere end rigelig!
Ja, det er dyrere end de fleste danske udbydere, men det er alle pengene værd!

Har du brug for hjælp til at få opgraderet dit serversetup?

Jeg har et team af udviklere, som kan hjælpe

06: Sikkerhed frem for alt. Få et SSL certifikat

Over 70% af Googles trafik kører nu over HTTPS

Kategori: Teknisk SEO

SSL står for Secured Sockets Layer og betyder, at din hjemmeside kan køre i HTTPS:// fremfor blot HTTP://

Det gør, at data mellem din hjemmeside og en besøgende er krypteret, og dermed er det sikkert for den besøgende at være på din side.

SSL certifikat er et tegn på sikkerhed, hvilket Google lægger meget vægt på, og pr. august 2014 meldte Google officielt ud, at de bruger HTTPS som et ranking signal.

Der er mange muligheder for at anskaffe sig et SSL certifikat, men de fleste moderne hostingudbydere tilbyder dette. Det er blot endnu en grund til at vælge den korrekte hostingudbyder.

Det er muligt at få et gratis SSL via Letsencrypt, så hvis din webudbyder opkræver penge for et SSL certifikat, så skal du sikre dig, at det som minimum er et såkaldt DV certifikat og ikke et gratis. Ellers giver det ingen mening, at du skal betale for selve certifikatet.

07: Pagespeed er en essentiel ranking faktor

Hastighedsoptimering har aldrig været så vigtig

Kategori: Teknisk SEO

Google Pagespeed Insigts

For 10 år siden var kunden 8 sekunder om at vurdere, om han ville blive på din side eller ej. Nu tager det måske blot 3-4 sekunder, og hvis din hjemmeside så tager 4 sekunder om at overhovedet loade, så har du tabt kunden for længst.

Først skal du tjekke hastigheden på din hjemmeside, og her kan jeg nævne nogle meget gode værktøjer:

Google PageSpeed Insights

Der er en del ting, som kan forårsage dårlig pagespeed:

 • Serveren er langsom, og svartiden er for høj
 • Billeder er for tunge og skal optimeres
 • Du har ikke aktiveret komprimering eller udnyttet cachelagring i browseren
 • CSS skal minimeres
 • Der loades for mange scripts på hjemmesiden

Første punkt med serveren løses som sagt ved at anskaffe sig god og hurtig hosting. Det er en no-brainer, at din side (din indtægtskilde) ikke skal være hæmmet af, at du ikke vil ofre et par hundrede kroner på en god server.

Billeder er oftest det, som giver lav pagespeed, og det skyldes, at mange oploader deres billeder i rå størrelse. Hvis et billede fylder 4MB, så skal det billede hentes ned fra serveren, og selvom vi har hurtigt internet i Danmark, vil det tage tid at få loadet 4MB.

Derfor skal billeder altid komprimeres, og der findes 2 rigtig gode værktøjer til det, hhv. Kraken.io og Tinypng.com

Tinypng er gratis, men har sine begrænsninger. Kraken.io koster penge, men det er så utrolig lavt, at det ikke vil gøre ondt på pengepungen. I min bog Marketingbogen 2.0 har jeg lavet en guide til, hvordan du bruger Kraken.io til WordPress.

Komprimering kan for det meste løses ved at få installeret det korrekte plugin, hvis du fx. bruger WordPress. WP Rocket er et udmærket plugin, men det koster så penge. Hvis du er efter noget gratis, så kan du installere fx. WP Super Cache eller W3 Total Cache.

Hvis du derimod ikke har en WordPress, så skal du overveje andre muligheder. Èn af de muligheder kan være på serveren, hvilket er endnu en årsag til, at du skal investere i god hosting. En anden mulighed kan også være at bruge CloudFlare.com, som er en mere eller mindre alt-i-en løsning.

Minimering af CSS er noget, som typisk også kan klares via de forskellige caching værktøjer, men ellers er det noget, som en programmør skal håndtere. Det er oftest også resultat af dårligt programmeringsarbejde, at diverse værktøjer brokker sig over CSS/HTML.

Du skal naturligvis have de essentielle scripts på din side såsom Google Analytics, Facebook pixel mm. Men alle ikke-essentielle scripts skal du sørge for at få fjernet, for de er med til at gøre din side langsom, og den skal være hurtig.

Hvor hurtig? Her er nogle værktøjer, som du kan bruge for at teste.

Din side skal som minimum have over 90 i Desktop, hvad angår Googles Pagespeed

Pingdom

Tools.pingdom.com

Pingdom er et værktøj, hvor du kan teste din sides hastighed fra forskellige lokationer i verden. Den fortæller dig loadtime på din side, og den skal helst gerne være under 1 sekund

GTMetrix

GTMetrix.com

GTMetrix er et andet godt værktøj, som faktisk går en del dybere i din side end Googles Pagespeed Insigts og Pingdom.

Før optimering:

Efter optimering:

2 nye værktøjer i 2021/2022

I 2021/2022 er der 2 nye værktøjer, som er meget vigtige at holde øje med, hhv. Web.dev og ThinkWithGoogle.com
Sidstnævnte giver dig indsigt i, hvordan din hjemmeside loader på mobilenheder, hvilket er en meget vigtig ranking faktor ift. SEO

08: HTML på din side skal indeholde de korrekte ting

og på den korrekte måde

Kategori: Teknisk SEO

HyperText Markup Language (HTML) har primært til formål at strukturere indholdet på din hjemmeside og få tekst og billeder til at virke som links til andre html-sider.

Når man arbejder med SEO, så er det hovedsageligt HTML, som man arbejder med, og der er nogle meget essentielle ting, som du skal have styr på.

Først og fremmest skal din side kunne kravles af søgerobotter. Du kan altid verificere på 2 måder.


1) Tjek kildekoden på din side og sikre, at den IKKE indeholder følgende:

Image

Hvis du ser “noindex” i dit HTML, så betyder det, at søgerobotter IKKE må indeksere din side, hvilket betyder, at du ikke får trafik fra søgemaskiner.


2) Tjek /robots.txt på din side og sikre, at den IKKE indeholder følgende:

Image

I ovenstående illustration er det angivet, at der user-agent (søgerobotter) ikke må have adgang til noget som helst på siden.

09: Brug validator.w3.org

til at tjekke din sides HTML

Kategori: Teknisk SEO

Et godt, efterhånden noget gammelt, værktøj er validator.w3.org, som kan vise HTML fejl på din side.

Man kan ikke forvente, at værktøjet ikke finder fejl. Du bør helt klart have mest fokus på “Fatal Error”, som det viser dig.

10: Strukturér data korrekt på din hjemmeside

Sådan gør du

Kategori: Teknisk SEO

Structured Data Markup er en tekstbaseret struktruering af data, som er inkluderet i en fil og hentes fra nettet. Det bruger typisk schema.org, som er grundlagt af Google, Microsoft, Yahoo og Yandex.

Ved at gøre brug af Structured Data, gør du det nemmere for søgemaskiner at forstå og strukturere dit indhold. Jo bedre, det er struktureret, jo større chancer er der for bedre placeringer på søgemaskiner. I bund og grund fortæller du søgemaskinerne mere detaljeret, hvad der er hvad på din hjemmeside.

Her er et eksempel på, hvordan Strukturerede Data på en opskrift på en æblekage vil se ud:

Og her er, hvordan siden vil se ud visuelt på fx. Google:

Kom nemt i gang selv på https://search.google.com/structured-data/testing-tool

11: Få et Knowledge Graph Søgeresultat

Dominér Googles søgeresultat

Kategori: Teknisk SEO

Hvis du strukturerer data korrekt på din hjemmeside, så kan du være så heldig at blive en del af Googles Knowledge Graph.

Det kan være baseret på søgninger på mennesker:

Eller det kan være baseret på søgninger på firmaer:

For at komme i gang, skal du blot sørge for 3 steps:

 1. Opret en Wikipedia profil
 2. Opret en profil på wikidata.org
 3. Implementér Organization schema markup på din hjemmeside. Sørg for at specificere dit logo, sociale profiler, Wikidata og din Wikipedia profil ved at bruge SameAs elementet.

Se flere informationer på:

http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2013/05/using-schemaorg-markup-for-organization.html 
http://schema.org/Organization
https://schema.org/sameAs
https://developers.google.com/structured-data/customize/social-profiles

12: Brug Google Webmaster Tools / Search Console

til at have det bedste overblik over din hjemmeside

Kategori: Teknisk SEO

Google Search Console, tidligere kaldet Google Webmaster Tool, er et værktøj fra Google, som er beregnet til webmastere og udviklere.

Search Console giver dig et overblik over, hvad du skal have rettet til på din hjemmeside.

Crawlingfejl giver dig bl.a. et overblik over de 404 fejl (siden findes ikke) på din hjemmeside, som du bør få løst med 301-redirects, dvs. “dirrigere” brugeren til den korrekte side.

“Sitemaps” er en kort over siderne på din hjemmeside, og ved at oploade et XML Sitemap, er du med til at hjælpe Googlebotten til at finde bedre rundt på din hjemmeside. Hvis du bruger WordPress, så er Yoast SEO Pluginet med til at generere et sitemap for dig. Du kan teste, om din side har et XML sitemap ved www.ditdomæne.dk/sitemap.xml

“Effektivitet” viser dig besøgende fra søgeresultaterne, også kaldet SEO resultater.

“Links” viser dig, hvilke backlinks du har til din hjemmeside. Search Console giver dig ikke det bedste overblik over dine backlinks, og der findes bedre alternativer i form af Ahrefs, Majestic & Moz.

13: Accelerede mobilsider, også kaldet Accelerated Mobile Pages (AMP)

er en rigtig god strategi til 2021/2022 og fremadrettet – dog kan alle ikke få det, og alle kan ikke overskue det.

Kategori: Teknisk SEO

Accelerated Mobile Pages er en ny måde at få vist din hjemmeside på smartphones, og der er 3 overordnet formål med AMP:

 • Loade siden hurtigere
 • Gør den mere brugervenlig
 • Få en bedre indeksering på Google

Er Accelerated Mobile Pages en ranking faktor på Google?

Kort svar: Nej
Korrekt svar: Ihvertfald ikke nu, men med stor sandsynlighed inden for de næste par år.

Du kan få en komplet introduktion til AMP på https://www.ampproject.org/ eller selvfølgelig se denne video:

Når du, med hjælp fra din udvikler, har fået implementeret AMP, så kan du tjekke, om i har gjort det korrekt via https://validator.ampproject.org/

14: Er din hjemmeside ikke mobilvenlig

skal du se langt efter topplaceringer

Kategori: Teknisk SEO

Accelerated Mobile Pages må ikke forveksles med Mobilvenlighed, også kaldet Responsive design. Selvom det i bund og grund har samme formål, nemlig at give mobilbrugerne en bedre oplevelse, så er mobilvenlighed essentiel en del af din hjemmeside.

I April 2015 blev Mobilvenlighed en del af Googles Ranking Faktorer, og siden er flere hjemmesider også blevet mobilvenlige. Som udgangspunkt er alle webudviklere anno 2021/2022 med på, at hjemmesider grundlæggende skal bygges mobilvenlige. Det skyldes, at flere og flere søgninger på Google sker fra en mobiltelefon, og Google vil gerne levere den bedste brugeroplevelse til mobilbrugere.

Test din side på https://search.google.com/search-console/mobile-friendly

For at gøre en hjemmeside mobilvenlig, skal der arbejdes på HTML & CSS, og såfremt din hjemmeside ikke er mobilvenlig, så har du som udgangspunkt 3 valgmuligheder:

 1. Hyr en frontendudvikler, som kan arbejde på HTML/CSS på din side og gøre siden responsiv
 2. Hvis han vurderer, at det umiddelbart ikke kan lade sig gøre med den nuværende side, så opsæt et mobilsite, fx. m.mitdomæne.dk. Dit mobilsite vil være en hel ny hjemmeside, som er “født” mobilvenlig.
 3. Start forfra. Få lavet en ny hjemmeside, som er født mobilvenlig.

15: Undgå for store billeder “above the fold”

eller på dansk “over skillelinien”

Kategori: Teknisk SEO

Du skal undgå at have for store billeder øverst på siden, som man også kalder above the fold, og det skyldes 2 simple årsager:

 1. Brugerne bliver mere utålmodige og har større tendens til at forlade din side, hvis dit indhold (teksten på din side) er skubbet for langt ned på siden
 2. Grundet punkt 1, så vil din side opleve højere afvisningsprocent og mindre tidsforbrug på siden, hvilket vil resultere i dårligere SEO.

Det ser naturligvis godt ud med topbanner, slider eller billeder, men desværre tager det også fokus væk fra det mest essentielle på din side – dit indhold.

Dit indhold er, hvad brugerne vurderer til at købe fra dig. Dit indhold er også det, som Googlebotten bruger til at vurdere relevansen mellem din side og et givent søgeord.

Derfor er det vigtigt at sørge for, at dit indhold ses med det samme og loades som noget af det første på din hjemmeside.

16: Den korrekte skriftstørrelse betyder meget

Hvad skal den være?

Kategori: Teknisk SEO

16px – eller endda større.. Yes, size does indeed matter!

Det skal din skriftstørrelse være på dit tekstindhold.

Én af de mest uudnyttet SEO tricks er skriftstørrelse. Normalt vil man tænke, at 16px er rigtig meget, men det har et specifikt formål.

Ved at bruge 16px gør du det meget nemmere for brugeren at læse dit indhold, hvilket naturligvis medfører, at brugeren bruger mere tid på din side og læser mere af dit indhold.

Hvad betyder det ift. SEO?

MEGET!

Jo længere tid, brugeren er på din side, jo bedre tegn er det for Google, at brugeren er glad for dit indhold, og tidsforbruget på hjemmeside er absolut noget, som Google bruger som Ranking Faktor.

17: Hvad er onsite SEO?

Sådan får du søgeoptimeret din hjemmeside

Kategori: Onsite SEO

Onsite SEO er baseret på de elementer, som du arbejder med i dit CMS system.

De fleste SEO firmaer, webbureauer eller sågar også eksperter arbejder blot med dette aspekt af SEO, nemlig Onsite – dvs. de arbejder ikke nødvendigvis med den tekniske del, som vi har været igennem eller Offsite, som vi kommer ind på senere.

For at have en optimal Onsite SEO, så er disse ting de mest essentielle:

 • Tekstindhold
 • Overskrifter
 • Title Tag og meta beskrivelse
 • Click Through Rate (CTR)
 • Arkitektur og URL struktur
 • Intern linkbuilding
 • Outbound links
 • Social Share Buttons
 • Alt text på billeder
 • Performance – Afvisningsprocent og tidsforbrug på siden
 • Undgå tyndt indhold
 • Bucket Brigades
 • Videoer og billeder

18: Tekstindholdet og specielt tekstlængden på din hjemmeside

har en meget stor betydning for dine placeringer

Kategori: Onsite SEO

Du er nød til at have tekster på din hjemmeside. Uden tekster, får du IKKE topplaceringer.

Den sætning blev jeg ved med at gentage tilbage i 2011, da jeg underviste for første gang i SEO.

De fleste, som lyttede til mig, fik også skrevet indhold på deres side – hele 200 ord.

Nu siger jeg noget andet til dig og til alle, som gerne vil have topplaceringer.

Du er nød til at have LÆNGERE tekster på din hjemmeside!
200 ord er ikke nok, tænk hellere på at få 2000 ord.

Stil dig selv det spørgsmål. Hvor meget information kan du få på 200 ord kontra 2000 ord?

Googles formål er at levere de bedste søgeresultater, som giver brugerne den information, som de har søgt på. Jo mere information, du har på din side, jo større sandsynlighed er der for topplaceringer.

Når du læser denne sætning, så har du været igennem godt 3.000 ord på denne side, og vi er ikke engang færdige. Jeg kunne naturligvis holdt mig til blot 200-300 ord, hvor jeg blot opremser de vigtigste ting omkring SEO som bulletpoints, men den tekst ville ikke have hjulpet dig så meget eller givet dig den bedste værdi.

Hvis du er en revisor, så lad være med blot at fortælle i punktform, at du kan tilbyde bogføring, årsregnskab og momsangivelse. Få oprettet de services som undersider og få skrevet en god og fyldestgørende tekst om, hvorfor man netop skal handle hos dig.

Glem elevator-talen på de 30 sekunder. Tænk hellere på et kundemøde.

Forestil dig, at du er med en potentiel kunde i et mødelokale, hvor du, via whiteboard eller powerpoint præsentation, skal forklare og sælge dig selv eller dit firma.

Hvis du giver en hurtig og overfladisk gennemgang, varer mødet 2-5 minutter. Kunden er nok ikke helt overbevist, og sandsynlighed for et køb er minimal.

Men forestil dig så det her:

Du giver en professionel og dybdegående præsentation fyldt med gode informationer, salgsargumenter og illustrationer. Du viser kunden, at du faktisk mestrer dit produkt, dit firma og er en seriøs spiller i din branche.

Hvordan tror du så, at det vil gå?

Mit bud er, at kunden er der i længere tid end 5 minutter, og sandsynligheden for et køb er naturligvis højere end normalt.

19: Giv nu kunderne det, som de vil have!

Kategori: Onsite SEO

Okay, lad os sige, at du er opsat på at få længere tekster på din side og om flere emner. Men hvad skal du skrive om?

Lad mig give dig et simpelt svar:

Det, som kunderne har behov for.

Hvordan finder du så ud af det?

Her får du 4 simple og GRATIS metoder:

 1. Brug Google KeyWord Planner
 2. Brug Google Autofill
 3. Brug Google Analytics
 4. Spørg en potentiel kunde

Brug Google KeyWord Planner til at få en idé om, hvad der bliver søgt på, og skriv om de emner på din hjemmeside.

Lad dig ikke skræmme af, at der på visse relevante søgeord ikke er så mange søgninger på.

Færre søgninger på lange søgetermer (long-tail) kan sagtens være en indikation på lav konkurrence og større sandsynlighed for topplaceringer.

Brug Google Autofill til at se, hvilke relaterede søgninger der er på dit søgeord.

Tilbyder du at lave momsregnskab, kan du se, at rigtig mange også søger på søgeord såsom:

“momsregnskab hvornår”
“momsregnskab eksempel”

Disse er rigtig gode og oplagte emner at skrive om på din hjemmeside.

Google Analytics Site Search
Hvis du har en søgefunktion på din hjemmeside og Analytics installeret, så kommer du ganske enkelt ikke uden om Google’s Site Search, som kan vise dig præcis, hvad kunderne PÅ DIN hjemmeside har søgt. Her er der både oplagte søgeord og emner at arbejde med.

Du finder søgetermerne under Adfærd -> Site Search -> Søgetermer

Sidst men ikke mindst, så er dine kunder eller potentielle kunder dem, som du skal bruge.

Spørg en eksisterende kunde, om hvad han synes, der mangler af informationer, illustrationer eller funktioner på din hjemmeside.

Ring evt. til potentiel kunde og stil spørgsmål: Hvordan skulle min hjemmeside være bedre, for at du vil handle hos mig?

Her skal du ikke være genert. Husk på, at det jo faktisk er den potentielle kunde, som du faktisk gerne vil have som kunde.

Så du har faktisk mange emner, som du kan skrive om – lad ikke dovenskaben standse dig.

20: Organisér dine tekster med overskrifter

Overskrifter får brugere til at blive der længere

Kategori: Onsite SEO

Overskrifter kommer i flere variationer og i HTML (koden) kaldes de for hhv.

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6

De fleste overskrifter er i H1, mens deloverskrifter er i enten H2 eller H3

21: Sådan får du brugerne til at læse dine tekster igennem

Dine tekster skal være nemme at læse og nemme at forstå.

Kategori: Onsite SEO

2 gode og simple metoder er:

 1. Brug punktform såsom denne
 2. Hav mellemrum mellem dine sætninger

Punktform er en god måde at illustrere, at visse informationer er vigtigere end andre. Punktform er også noget, som søgerobotter lægger mærke til, så brug dem der, det giver mening.

Mange skriver ikke lange tekster på deres side, fordi de er bange for, at kunderne ikke gider at scrolle ned.

Lad mig lige aflive den myte – det passer ikke.

Bevis?

Hvordan er du kommet frem til denne sætning? Fordi du har scrollet ned af siden. Så længe du har noget brugbart og interessant indhold, og det er NEMT at læse, så vil brugerne gerne bruge tiden på at læse dit indhold igennem.

22: Brug korte sætninger og gør dit indhold nemt at læse

Et rigtig godt trick, til at få brugerne til at være længere tid på din side samt at få dem til at læse dit indhold, er at have korte sætninger og korte afsnit.

Kategori: Onsite SEO

Korte sætninger og korte afsnit er nemme at læse, og det er helt klart en ranking faktor.

Hvis din hjemmeside er i WordPress, så har du forhåbentligt været klog nok til at installere Yoast SEO Plugin.

Yoast er ikke alene én af verdens mest anerkendte inden for SEO, han har også et plugin, som er benyttet af millioner.

hans artikel giver han dig 5 gode tips, som du klart bør implementere.

Hvis du har installeret hans plugin, så kan du se under “læsbarhed”, hvor godt eller skidt læsbarheden er på din side.

Hvis du har lagt mærke til det, så har jeg gjort utrolig meget brug af korte afsnit og korte sætninger.

23: Brug lokke ord og spørgsmål

til at få brugerne til at blive længere på din side

Kategori: Onsite SEO

Du har måske læst, at jo længere tid en bruger er på din side, jo bedre rankings får du også. Det er også helt korrekt.

Lad mig uddybe:

Hvordan tror du, at Google opfatter, hvis brugerne er der mindre end 1 minut?

At din side nok ikke er helt så relevant for brugeren. Hvis brugeren klikker sig ind på din side og forlader den meget kort tid efter, så er det et signal om, at indholdet ikke er særlig relevant, og dermed vil din side falde i placeringer.

Hvordan tror du så, at Google opfatter, hvis brugeren så er der i mere end 1 minut?

Du gættede korrekt:

Det er et tegn på, at dit indhold er relevant for brugeren, og det vil Google opfatte som noget positivt og dermed give din side et boost i placeringer.

Hvordan gør du så?

Brug lokke ord og stil spørgsmål.

Ligesom jeg har lige har gjort med denne sektion af siden.

Når du bruger lokke ord, som slutter med ” : “, så fortæller du brugeren, at der er noget relevant og interessant i vente, og at han skal læse videre.

Hvad så med spørgsmål?

Spørgsmål er en rigtig god måde at få brugerens opmærksom og få dem til at læse videre. Ved at stille et spørgsmål, gør du brugeren samtidig opmærksom på, at svaret kommer længere nede.

Lokke ord og spørgsmål er begge med til at få brugeren til at blive længere på din side, og det er absolut et af de nyeste og vigtigere ranking faktorer, som Google tager højde for.

24: Title Tag og Meta Beskrivelse

har altid været, og er stadig nogle af de absolut vigtigste parametre i SEO

Kategori: Onsite SEO

Hvis du ikke har unikke titler på din hjemmeside, så skal du virkelig være opmærksom nu.

Title Tag og Meta Beskrivelser er noget af det vigtigste, når det kommer til SEO.

Den simple forklaring:

Title Tag og Meta beskrivelse er noget af det første, som Googlebotten læser på din hjemmeside. Derfor er det utrolig vigtigt, at det er udfyldt og indeholder relevante informationer.

Title Tag er ligesom Googles førstehåndsindtryk af din hjemmeside. Hvilket indtryk skal Google have af din hjemmeside? At der står opsummeret kort og præcist, hvad siden handler om, eller at der blot og kedeligt står dit firmanavn?

Den absolutte årsag til, at du skal optimere Title Tag og Meta beskrivelse:

Det er det, som Google rent faktisk viser ude på Google til brugerne.

Dermed er det også brugernes førstehåndsindtryk af din hjemmeside, og her skal du være knivskarp.

Seriøst.. Lyt godt og grundigt efter her:

Dit Title Tag og Metabeskrivelse kan være en af de vind-eller-forsvind ting, når det kommer til SEO.

Det er ikke bare nok at få udfyldt det, du skal også være rigtig skarp i din beskrivelse, for hvis ingen klikker på dit link, så vil du opleve FALD i placeringer. Hvis folk klikker aktivt på dit link, så vil du opleve STIGNING i placeringer.

Hvorfor?

Simpelt:

Google vil ikke vise noget til brugerne, som brugerne ikke har interesse for at klikke på.

Du kender det måske lidt fra Google AdWords Quality Score (kvalitetsresultat), hvor CTR er en væsentlig faktor.

Click-Through-Rate (CTR) er noget, som Google benytter både i AdWords og SEO til at måle interessen for en annonce eller et søgeresultat, og CTR på dit søgeresultat skal være højt, faktisk min 5 %

25: Click Through Rate (CTR)

Brug powerwords til at booste dit Click Through Rate (CTR)

Kategori: Onsite SEO

Til at starte med, så skal du danne dig et overblik over, hvad CTR er på dine søgeresultater.

Her kommer Google Webmaster Tools / Search Console inde i billedet, og du finder oversigten under Søgetrafik -> Søg i Analytics

Her skal du sikre dig, at du har markeret CTR, da du så vil se oversigten over alle dine søgeord med CTR performance:

Her er det vigtigt, at du er selvkritisk.

Hvis du har et søgeresultat, som du blot har en CTR på under 5 %, så skal du ikke stille dig tilfreds og du skal hurtigst muligt ændre i beskrivelsen i Title Tag og Metabskrivelse, og her er et par rigtig gode tips:

 • PowerWords
 • Parentes eller [ ]
 • Tal

PowerWords er noget, som giver en ekstra årsag til at klikke på dit link. Det kan være alt fra “hurtige”, “lige nu”, “definitiv” mm.

En af de mest gennemgående træk ved Google brugere er, at de er utålmodige. Man søger på Google, fordi man ved, at man kan finde informationen og man finder den hurtigt – her og nu. Et andet træk er, at brugerne forventer at finde ALLE informationer ét sted, man vil helst gerne undgå at klikke for meget rundt.

Så hvis du har en definitiv og uddybende oversigt over en ydelse, et produkt eller nogle informationer, som du har samlet på én side, så skal du fortælle det, og du kan være sikker på, at brugerne klikker på dit søgeresultat.

Parenteser ( ) eller [ ] er med til at fange brugerens blik, og fanger du brugerens blik, så er der større sandsynlighed for, at han klikker på dit link.

Her er et eksempel:

Gør også brug af et tal i dit Title Tag, hvis det giver mening. Et tal er også med til at fange brugerens interesse:

“3 gode tips til….”

“2 ting, du skal undgå omkring….”

Men bare fordi du får skrevet ÈT godt Title Tag og Meta beskrivelse, er det ikke ensbetydende med, at du skal bruge det overalt på din side.

ALLE dine Title Tags og Metabeskrivelser skal være UNIKKE.

JA! ALLESAMMEN

Brug SEOMOFO værktøjet til at øve dig på at skrive dit Title Tag og din Metabeskrivelse

SEOMOFO kan også vise dig, hvordan det ser ud, hvis du skriver for lange tekster. Husk at holde det kortfattet.

Er du i tvivl om, hvad du skal skrive, så kan du altid se på AdWords annoncer for inspiration.

AdWords annoncer er jo først og fremmest optimeret efter at have en høj CTR, og da AdWords annoncer er mere dynamiske og kan ændres fra dag-til-dag, så kan du være sikker på, at budskaberne altid er optimeret til at være knivskarpe.

26: Strukturen på din hjemmeside

skal afspejle et stort supermarked

Kategori: Onsite SEO

Jeg vil vædde på, at du aldrig har hørt den sammenligning, eller hvad?

Hvis du har læst min bog Online Marketing: Den Røde Tråd, som udkom i 2012, så vil du faktisk vide, at jeg sammenligner en hjemmesides struktur meget med en butik eller et supermarked. Faktisk er en fysisk Føtex butik et ganske udmærket eksempel på, hvordan du skal strukturere din hjemmeside og dens URL’er.

I Føtex er du aldrig i tvivl om, hvilken afdeling du er i, da de gør det meget klart og tydeligt for dig med 2 simple tiltag:

 1. De skriver det stort og flot på et skilt
 2. De har samlet de relevante produkter sammen.

Hvis du er i Frugt og Grønt, så er du overhovedet ikke i tvivl om, hvad du kan finde i den afdeling. Du vil aldrig nogensinde finde toiletpapir eller HDMI kabler i Frugt og Grønt afdelingen.

Samme tankegang skal du have, når det kommer til din hjemmeside, både overfor dine brugere og søgemaskiner.

Som sagt tidligere, hvis du en revisor, som tilbyder bogføring, momsangivelse, årsregnskab, så skal du først og fremmeste sørge for at dele dem op i forskellige undersider, fx.

dinrevisorside.dk/bogfoering
dinrevisorside.dk/momsangivelse
dinrevisorside.dk/aarsregnskab

Læg mærke til, at jeg har søgeordet med i URL’en.

Her er 2 MEGET vigtige ting omkring URL’er:

Hvis dit CMS ikke understøtter søgeord i URL’en, dvs. det skriver dinrevisorside.dk/p=123, så skal du droppe det CMS og skifte. Hvis din udvikler anno 2021/2022 stadig ikke har forstået konceptet med %postname, så skal han udskiftes.

Hold dine URL’er korte! Du skal ikke gøre brug af dinrevisorside.dk/jeg-er-danmarks-bedste-revisor-og-jeg-kan-hjaelpe-dig-hvis-du-hyrer-mig-nu

Lange URL’er får utrolig sjældent gode placeringer på Google.

Dernæst skal du selvfølgelig sørge for at gøre det 100% klart og tydeligt, hvad din side (URL) handler om. Hvis vi tager udgangspunkt i dinrevisorside.dk/momsangivelse, så skal du sørge for:

 • Skrive ordet i dit Title Tag
 • Skrive ordet i din Metabeskrivelse (2 linjer under Title Tag)
 • Skrive ordet i din Hovedoverskrift (H1)
 • Skrive ordet i de første 100 ord af tekstindholdet
 • Skrive ordet mere end et par gange
 • Fremhæv gerne ordet med fed 1-2 gange

Gør du det, så er Google absolut ikke i tvivl om, hvad siden handler om, og hvad det vigtigste søgeord er omkring denne side.

Sørger du derefter at skabe nogle gode backlinks til den side, så er du godt på vej til gode placeringer.

Ovenstående tjekliste er, hvad de fleste SEO eksperter og firmaer faktisk bliver betalt for og gør på din hjemmeside, nogle bedre end andre. Men det er en hel anden snak.

Sørg for at strukturere dine URL’er korrekt og optimalt.

Eksempelvis er dincykelshop.dk/shop/kategori/2017/nytlager/cykler/damecykler slet slet ikke optimalt og vil sjældent opleve en god placering.

Du skal som minimum have dincykelshop.dk/cykler/damecykler, og det er faktisk mest optimalt, hvis du kan sørge for at have dincykelshop.dk/damecykler.

Så er det naturligvis givet, at du skal samle alle dine damecykler på den URL og ikke have nogen herrecykler vist, da de naturligvis bliver vist på dincykelshop.dk/herrecykler.

28: Content Marketing lyder godt

men er en umådelig svær strategi for de fleste

Kategori: Onsite SEO

Simpelt fortalt, så går Content Marketing ud på, at folk skal synes så godt om dit indhold, at de bruger det og deler det med andre.

Et godt eksempel er værktøjet til billedkomprimering TinyPNG.com, som man frit kan bruge. Ikke nok med, at folk kan besøge siden og bruge værktøjet gratis, så er der også utrolig mange mennesker, som deler siden på de sociale medier, fx. når nogen spørger til et lignende værktøj.

Det kan virkelig generere mange links

Heriblandt fra meget autoritære domæner såsom Wordpress, Amazon & Mozilla.

Siden bliver også flittigt delt på de sociale medier, og de har opnået plads nr. 2 på ordet “compress png” og plads nr. 2 på “compress images”, og på netop de 2 søgeord er der over 60.000 søgninger hver måned!

De tjener naturligvis gode penge, og strategien er jo ganske ligetil.

Tag udgangspunkt i noget, som markedet VIRKELIG har behov for. Giv en gratis version, så folk virkelig påskønner og anerkender din side, hvilket automatisk skaber omtale og backlinks.

Teorien er god og fornuftig, men realistisk set er denne strategi kun for få udvalgte virksomheder med budgetter til det.

For hvordan kan en låsesmed eller en ejer af en webshop, som sælger børnetøj, gøre noget lignende?

Guides og Give-Aways er blandt de bedste og mest effektive tiltag, som ikke kræver de vildeste budgetter.

Det gælder virkelig om at være kreativ og gøre ting med de få midler, man nu engang har.

Dit hovedfokus skal ihvertfald være at få folk til at dele dit indhold på de sociale medier, som fx. Facebook, Twitter og LinkedIN.

Du kan opsætte Social Share Buttons meget nemt ved at bruge Addthis.com, som også er ganske gratis.

Hvis du har WordPress, så kan du blot downloade pluginet “Share Buttons by AddThis”

Hvis du ikke har WordPress, så kan du få implementeret et script før </body> tagget på din hjemmeside, og du er oppe at køre

Når du implementeret det, så vil det fremgå på din side og gøre det muligt for brugerne at dele indholdet på de sociale medier

29: Nogle gange kan vejen til topplaceringer

være via et billede

Kategori: Onsite SEO

På mange søgninger kan Google vælge at vise billeder øverst.

Eksempelvis er de første resultater på “søde katte” billeder, dernæst YouTube resultater:

Utroligt nok, så er der faktisk over 700 søgninger hver måned på “søde katte”

Så et rigtig godt SEO optimeret billede kan sagtens give en topplacering og dermed trafik til din hjemmeside.

Men det er sjældent, at Google viser billeder på “Erhvervssøgninger” såsom “advokat”, “it konsulent” osv.

Men på specifikke produktsøgninger kan man sagtens opleve at se billedresultater højt på Google:

Selvom der ikke er ret mange søgninger på specifikke produkter, så kan mange bække små gøre en stor å.
Disse slags søgninger er også nemmere at opnå topplaceringer på, og volumen af dem kan sagtens udgøre en god mængde trafik.

Hvordan gør du så?

For at få SEO optimeret dine billeder, er der hovedsageligt 2 ting, som du skal gøre

 • Navngiv din billede korrekt
 • Skriv en specifik ALT tekst

Hvis dit produkt er en lyserød damecykel, og dit billede hedder image2lbse.jpg, giver det ikke ret meget mening for søgerobotten.

Derfor er det bedst, at du navngiver billedet lyseroddamecykel.jpg.

ALT tekst er det, som vises i HTML sådan:

<img src=lyseroddamecykel.jpg” alt=”lyserød damecykel”>

Google har lavet en udmærket guide, som du kan læse her

30: Nu har du basen på plads og skal nu optimere baseret på din sides performance.

De fleste tror, at så snart man har fået lavet SEO på sin side, så er man done.

Desværre…

Du er langt fra done!

Kategori: Onsite SEO

Nu skal du i gang med at efterbehandle på din SEO optimering.

Ja det lyder total gak gak, men den er god nok.

Efterbehandling er baseret på 2 overordnet aspekter.

 1. Split testing
 2. Oprydning

Det er selvfølgelig meget svært at lave Split Testing på SEO, for SEO er ikke så dynamisk som fx. Google AdWords. Du kan ikke blot vælge at vise ét template til bruger A og ét andet template til bruger B.

Og du kan ikke lave så mange småændringer såsom at ændre i overskrift, ændre på billedstørrelse, skrive meget mere eller meget mindre tekst. For alle disse ting er bl.a med til at definere din sides SEO score, og du vil nødigt lave noget, som sender i en negativ retning såsom fald i placeringer.

SEO split testing er som udgangspunkt baseret på at arbejde med disse områder:

 • CTR på dit søgeresultat
 • Afvisningsprocent / Tidsforbrug på hjemmesiden

Først skal du vide, hvad din CTR er på dine søgeresultater, og den information får du som sagt via Google Search Console

Du skal identificere alle søgeord, som har en CTR under 5 procent, og derefter skal du være meget kritisk overfor dit Title Tag & Meta beskrivelse. For netop de 2 ting er årsagen til, at brugerne ikke klikker særlig meget på dit søgeresultat på det givne søgeord.

Så løsningen er faktisk meget simpel:

Skriv et nyt og forbedret Title Tag og en ny og forbedre Meta Beskrivelse. Vi har været inde på det tidligere, læs det igen.

Du skal satse på at have MINIMUM 5% i CTR på alle relevante søgeord.

En anden faktor at optimere på er afvisningsprocent og tidsforbruget på hjemmesiden, som du ser i Google Analytics.

Gå til Adfærd -> Websiteindhold -> Alle sider

Her vil du se de forskellige sider på din hjemmeside og deres performance.

Afvisningsprocent er baseret på, at folk besøger den pågældende side og umiddelbart ikke besøger flere af dine sider og forlader din hjemmeside igen.

Gns. tid på side er så baseret på den tid, brugerne faktisk har været på din side.

Afvisningsprocent på 100% er naturligvis meget alarmerende, medmindre der er tale om, at brugerne har været på siden i rigtig mange minutter.

Men tit og ofte hænger det således sammen:

Jo højere tidsforbrug på siden, jo lavere afvisningsprocent.

Jo højere afvisningsprocent, jo lavere tidsforbrug på siden.

Selvom det ikke er officielt bekræftet som ranking faktor, så er langt de fleste SEO eksperter enige i, at afvisningsprocent og tidsforbrug på siden, absolut er vigtige ranking faktorer.

Du skal som udgangspunkt stræbe efter følgende:

Afvisningsprocent på maks 40 %

Tidsforbrug på siden på absolut min. 2 minutter.

Du kan være ret sikker på, at såfremt du har høj afvisningsprocent og lav tidsforbrug på siden, så er der stort set 0 chancer for, at den side rankerer højt.

Så du er nød til at tage dette punkt alvorligt og bearbejde det.

Hvordan gør du så?

Hvis du har læst denne side grundigt, så vil du vide, at du allerede har svaret.

Du skal sørge for en komplet “pakkeløsning” på siden

 • God overskrift
 • Spændende indhold
 • Billeder og grafik
 • Video
 • Sidst men ikke mindst, så skal siden loade HURTIGT.

Som udgangspunkt skal du helst ikke fjerne noget på undersiden, men hellere tilføje noget. Jo mere spændende indhold, du har på siden, jo større sandsynlighed er der for, at brugerne vil gå det igennem, bruge længere tid på din side og konvertere.

31: Oprydningsarbejdet er ligeså vigtigt som andre ranking faktorer

og måske endda vigtigere

Kategori: Optimering

Det er svært at stille sig kritisk overfor sig selv, men nogle gange kan selvindsigt være et blessing in the sky.

Tag et kig i Google Analytics over dine undersider.

Så vælg én af dine sider med meget høj afvisningsprocent og lav tidsforbrug og stil dig selv spørgsmålet:

Har den side virkelig noget godt at tilbyde til brugerne? Hvis ikke, så skal du sørge for at krydre den side med godt indhold. Kan du ikke det, så skal du fjerne den.

Og det gælder SAMTLIGE af dine sider, for enhver underside har en betydning for din sides overordnet SEO score. Hvis du har for mange undersider, som har en høj afvisningsprocent og lav tidsforbrug på siden, så er det en klar indikation til Googlebotten, at din side ikke er relevant for brugerne – dermed kan du faktisk risikere at blive ramt af Panda algoritmen, hvilket vil medføre et fald i placeringer!

Hvis du ikke mener, at du kan forbedre indholdet og brugeroplevelsen af en specifik underside, som har en høj afvisningsprocent og lavt tidsforbrug, så er det bedre at fjerne den side.

Brugerne fortæller dig, at den underside ikke har nogen værdi, og såfremt du ikke kan forbedre den, så fjern den.

Husk, at hvis du fjerner en underside, så skal du sørge for at lave et 301-redirect fra den URL til en anden side.

Altså……..

Hvis du fjerner dincykelshop.dk/damecykler/lyserodmountainbike, så skal du sørge for at lave et 301-redirect, dvs. dirrigere brugeren til en ny URL. I dette tilfælde vil det give mest mening at dirrigere til dincykelshop.dk/damecykler/ – dvs. til kategorien, så brugeren evt. kan finde et andet produkt, som han kan købe. I nogle tilfælde giver det mest mening at blot dirrigere til forsiden.

Hvis du ikke sørger for at lave et 301-redirect, så vil der opstå 404 fejl på siden, og det er absolut en ranking faktor, da for mange 404 fejl kan give fald i rankings.

Du kan faktisk finde en god og omfattende oversigt i Search Console -> Dækning

Det siger sig selv, at Google ikke er interesseret i at give gode placeringer til en hjemmeside, som har for mange fejl eller for mange undersider, som ikke længere eksisterer. Det giver ganske enkelt dårlig brugeroplevelse, og det sætter Google i dårligt lys.

I Search Console er det ikke blot 404 fejl, som du kan se, men også andre typer af serverfejl, som fx. fejlkode 503 eller 500.

Wikipedia har lavet en rigtig god oversigt og forklaring her: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_HTTP_status_codes

32: Brug SEO værktøjer – det er derfor, de eksisterer!

Lad være med at optimere på egen hånd og gætte dig frem til løsninger.

Kategori: Optimering

Der findes utrolig mange SEO værktøjer, som virkelig kan hjælpe dig med at få et godt overblik over din hjemmeside og give dig mange løsningsforslag. Der findes både gratis og betalte værktøjer.

Her er ihvertfald nogle hurtige eksempler:

Browseo

Med Browseo kan du se din hjemmeside på samme måde, som en søgerobot vil se din side. Gør dig klar til at få dig røde ører, hvis din side ikke er optimeret.

Hjemmeside: http://www.browseo.net

Hreflang Tags Generator

Hvis du gerne vil genere Hreflang tagget nemt, så brug dette værktøj:

Hjemmeside: http://www.aleydasolis.com/en/international-seo-tools/hreflang-tags-generator/

Map Broker XML Sitemap Validator

Hvis du vil sikre dig, at du har en korrekt og valid Sitemap, så brug denne validator

Hjemmeside: http://ipullrank.com/tools/map-broker/

Microdata Generator

Det kan være rimelig tidskrævende, og selvfølgelig svært, at skulle lave SEO Schema markups, men Microdata Generator er utrolig godt værktøj og gør det meget nemt. Det er stærkt anbefalet, hvis du er en lokal virksomhed, eller hvis du er et SEO Firma, som har lokale virksomheder som kunder.

Tag koden og gå til https://search.google.com/structured-data/testing-tool og vælg kodestykke og indsæt. Så kan du få testet, om du har gjort det korrekt.

Hjemmeside: http://microdatagenerator.org/localbusiness-microdata-generator/

Zadroweb

Zadroweb giver dig et rimelig godt indblik i din hjemmesides SEO og kombinerer sågar også nogle Sociale Medier i analysen

Hjemmeside: https://zadroweb.com/seo-auditor/

Answer the public

Det her er en af mine yndlingsværktøjer. Indtast et søgeord og se, hvad folk faktisk søger efter. Med dette værktøj kan du få utrolig mange idéer til nye søgeord.

Hjemmeside: http://answerthepublic.com/

Ubersuggest

Vil du have et godt overblik over Googles Autofill resultater? Så skal du prøve ubersuggest. Bare indsæt et søgeord og scroll ned

Hjemmeside: https://ubersuggest.io/

SEOptimer

Med SEOPTIMER får du et hurtigt og råt overblik over din hjemmesides SEO – selvfølgelig fyldt med gode optimeringsforslag.

Structured Data Markup Helper

Hvem er bedst til at hjælpe med at structurere data udover Google selv? Med deres Markup Helper får du mulighed for at lave det meget nemt

Hjemmeside: https://www.google.com/webmasters/markup-helper/u/0/

34: Vær både lokal og social

Sådan øger du troværdigheden af din virksomhed på nettet

Kategori: Offsite SEO

Offsite SEO handler om autoritet men særdeleshed om troværdighed.

Selvom de 2 ord minder meget om hinanden, så er der lidt forskel, når det kommer til SEO.

Autoritet kan du få ved at få links med god linkstyrke. Men god linkstyrke er ikke nok, din side skal også have troværdighed.

Troværdighed, i SEO henseende, skal komme fra 2 forskellige ting.

 • Er din virksomhed verificeret af Google?
 • Eksisterer din virksomhed på de sociale medier?

Google My Business

Den bedste måde at fortælle Google, at du har en seriøs virksomhed, er ved at først og fremmest lade Google vide, at din virksomhed eksisterer. Når du tilmelder dig Google My Business, skal du have verificeret din virksomhed. Det gøres ved, at Google sender et postkort til din firmaadresse, og postkortet indeholder en pinkode, som du skal indtaste i Google My Business. Så ved Google, at den registrerede virksomhed, faktisk er din og verificeret af den korrekte ejer.

Google My Business er blevet altafgørende i forhold til søgninger på lokale virksomheder, og på Googles egen guide omkring lokale rangeringer kan du få et godt overblik over, hvilke datasæt der kræves og anbefales at give, og hvis du sørger for at lave korrekt LocalBusiness Schema Markup, så er du utrolig tæt på topplaceringer på lokale søgninger, og du har absolut taget et stort skridt i at øge din virksomheds troværdighed, ihvertfald som Google ser det.

Facebook, LinkedIN & Twitter

Selvom Google fortæller, at de fx. ikke bruger Facebook likes som en ranking faktor, så er de fleste SEO eksperter enige i, at Sociale Signaler absolut tæller for noget, hvad angår SEO.

Først og fremmest er det selve tilstedeværelsen, som giver en troværdighed.

Ved at have en virksomhedsprofil på Facebook, LinkedIN og Twitter, sender du først og fremmest et signal om, at din virksomhed eksisterer på de sociale medier, og at den er engageret med dens målgruppe. Det er efter min bedste overbevisning med til at øge troværdigheden af din virksomhed og din hjemmeside. Sociale Signaler kommer ikke i nærheden af backlinks signaler, men tilstedeværelsen på sociale medier kan også påvirke din SEO på en anden måde. Indholdet, som du poster på de sociale medier, kan blive delt af din målgruppe, som potentielt set også vil dele det på deres hjemmeside/blog ved at bl.a. linke til din side.

Start med at lave en
effektiv søgeordsanalyse,
og vær så specifik som mulig

Hvordan finder man så de rigtige søgeord?